Abdullahiyan: İran’ın Rusya’ya mesajı, ortak tehditlere karşı bir fırsattır

  • 12 Temmuz 2018
  • 1.587 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: İran’ın Rusya’ya mesajı, ortak tehditlere karşı bir fırsattır

İran meclis başkanının uluslararası işler özel temsilcisi, Ali Ekber Velayetinin, İran İslam İnkılabı rehberi ve İran Cumhurbaşkanının Rusya devlet başkanı Putin’e mesajını götürmesinin, ortak tehditler ve yaptırımlara karşı mücadele için bir fırsat olduğunu söyledi.

İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, dün Moskova’ya gitti. Velayeti, Moskova’ya inişinde yaptığı açıklamada, dünyanın şimdiki çok hassas bir zaman ve şartlarında İslam inkılabı rehberi ve İran cumhurbaşkanından Rusya devlet başkanı Putin’e mesaj getirdiğini söyledi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, muhabirimize yaptığı açıklamada, İran ve Rusya arasında terörizmle mücadele konusunda işbirliği tecrübelerine işaretle, iki ülkenin Amerika ve müttefiklerinin bölgede planlarını bozmada önemli rolünün olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, İranlı ve Rus yetkililer arasında en üst düzeydeki açık diyalog ve görüş alışverişlerinin, iki ülkenin görüşlerinin yakınlaşmasına, bölgenin istikrar ve güvenliğini güçlendirmek için uygun çözümler bulunmasına ve ABD ile müttefiklerinin yanlış siyasetlerine karşı mücadele için yardımı olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.