Abdullahiyan: “Mina Katliamında Şehit Olan 11 İranlı Hacının Naaşları Daha Tahran’a Getirildi”

  • 06 Ocak 2016
  • 882 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: “Mina Katliamında Şehit Olan 11 İranlı Hacının Naaşları Daha Tahran’a Getirildi”

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, Suudi Arabistan’da Mina faciası sırasında hayatını kaybeden 11 İranlı ziyaretçinin naaşı daha Tahran’a getirildiğini bildirdi.
Arap ve Afrika İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bugün öğlen saatlerinde 11 İranlı hacı naşının daha, yapılan çalışmaların ardından Tahran’a getirildiğini bildirdi.
Emir Abdullahiyan bugün İran, Suriye ve İsviçre’nin katılımıyla Tahran’da düzenlenen 3’lü toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Mina faciası konusunda gerekirse uluslararası mercilere başvuracaklarını kaydetti.
Dışişleri Bakan Yardımcısı, 3’lü toplantıda, Suriye’de siyaset ve saha alanlarındaki son gelişmeler, terörizmle mücadele ve insani yardımın Suriye’nin geneline gönderilmesi konularının ele alındığını duyurdu.
Suudi Arabistan’ın son girişimleri hakkında ise, bir iki ülkenin sadece, Suudi Arabistan’a eşlik ettiğini hatırlattı.
Bu arada İran Hac ve Ziyaret kurumu Başkanı Ohedi de bugün yaptığı açıklamada, bütün İranlı ziyaretçilerin naaşlarının tespit edilmesiyle birlikte, Mina faciasında hayatını kaybedenlerin kimlik belirleme dosyasının kapandığını duyurdu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.