Abdullahiyan, Şeyh Nemr’in idam kararıyla ilgili Suudi rejimini uyardı

  • 26 Ekim 2015
  • 795 kez görüntülendi.
Abdullahiyan, Şeyh Nemr’in idam kararıyla ilgili Suudi rejimini uyardı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Ülkeleri İşlerinden Sorumlu Yardımcısı, Arabistan’ın seçkin din alimlerinden Şeyh Nemr’in idam kararıyla ilgili olarak Suudi rejimini uyardı.

Dün İRİB haber ajansına açıklamada bulunan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Ülkeleri İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Arabistan’ın tanınmış din alimlerinden Şeyh Nemr Bakır en-Nemr hakkında verilen idam kararının onaylanmasıyla ilgili çıkan haberlerden kaygısını dile getirerek, Şeyh Nemr’in idam edilmesinin Suudi rejimine çok ağır bedele mal olacağını bildirdi.

Bu yılki hac olayları ve Suudi rejiminin Yemen halkına yönelik başarısız askeri saldırısının Arabistan’ın iyi şartlar içinde bulunmadığını gösterdiğini belirten Abdullahiyan, Arabistan yönetiminin kendi vatandaşları ve taifeler arasında kışkırtıcı, tahrikçi siyasetlerinin Suudi hanedanının da  maslahatına olmadığını söyledi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, Suudi yönetiminin bu yıl hac merasimini organize etmedeki  beceriksizliği ve sorumluluğunu yerine getiremediğinden dolayı  binlerce Şii ve Sünni hacının  ölmesine neden olan Mina faciasıyla ilgili hala da ikna edici cevap veremediğini söyledi.

Abdullahiyan, Arabistan yöneticilerine tavsiyede bulunarak, bu ülke halkı ve bölge ülkeleri arasında maceracılığa dayalı tutumlardan  kaçınmaları gerektiğinin altını önemle çizerken, onlardan insaf ve mantık üzerine hareket yönünde adım atmalarını istedi.

Arabistan’ın  seçkin Şii Müslüman âlimlerinden Şeyh Bakır en’Nemr’in kardeşi Muhammed en’Nemr, Arabistan Yüksek Mahkemesi ve Yargıtay’ının Şeyh Nemr’in idam kararını onayladığını ve infazıyla ilgili  hükmü Suudi Krallığının ofisine gönderdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.