Abdullahiyan: Suriye terörizm ve aşırıcılıkla mücadelenin bayraktarıdır

  • 06 Haziran 2016
  • 904 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Suriye terörizm ve aşırıcılıkla mücadelenin bayraktarıdır

İran dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye’nin bugün teröristlere ve aşırılık yanlılarına karşı mücadelede zafer elde ettiğini ve bayraktarlığını yaptığını söyledi.

Abdullahiyan, Tahran’da Lübnan parti ve siyasi grupları ve dini çevrelerinin temsilcileriyle yaptığı görüşmede, Suriye’nin halkının ve ordusunun çabası ve direniş güçlerinin desteği ile 5 yıldan fazla bir zamandır siyonist rejimin komplolarına ve de terörist gruplar karşısında direndiğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, bazı çevrelerin teröristlere yönelik çok kapsamlı desteklerle ve açık bir şekilde Suriye hakimiyetinin çökmesi için meşru olmayan yollara başvurduklarını ve bu çevrelerin kesinlikle bu zamana kadar Suriye buhranının son bulması için çaba peşinde olmadıklarını söyledi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, İran İslam Cumhuriyetinin her zaman Suriye’nin geleceğine Suriye halkının karar vermesi gerektiğini bildirdiğini dile getirdiğini hatırlatırken Filistin meselesine de temas etti.

İslam dünyası ve müslümanlara Filistin konusunda önemli sorumluluk düştüğünü belirten İran dışişleri bakan yardımcısı, Filistin meselesinin İslam dünyasının birinci öncelikli meselesi olduğunu belirtti ve ”bölge ülkelerinin güvenliğinin bozulduğunu ve bölgenin güvensizliğinin asıl sebebinin de siyonist İsrail rejiminin varlığı olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede, Lübnanlı siyasi, dini grupların temsilcileri de, İran İslam inkılabı rehberini takdir ederlerken, İran’ı bölgenin güçlü bir ülkesi olarak, bölgenin barış ve güvenliği konusunda çok önemli rolü olan bir ülke olduğunu söylediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.