Abdullahiyan: Trump’ın tek kurtuluş yolu, davranışını değiştirmektir

  • 30 Haziran 2019
  • 1.144 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Trump’ın tek kurtuluş yolu, davranışını değiştirmektir

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, ABD Başkanı Donald Trump’ın tek kurtuluş yolu, İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin güçlü mantığı ve büyük İran milleti karşısında davranışını değiştirmekten ibaret olduğunu belirtti.

Pazar günü bir tweet atan İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Emir Abdullahian, ABD Başkanı Trump hatta İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’ye yaptırım uygulamaktan söz edecek konumda bile olmadığını belirtti.

Amerika Başkanı Donald Trump 24 Haziran 2019’da yeni bir karara imza atarak İran’a dayattığı yaptırımların devamında İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin özel kalem müdürlüğü ve İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nin sekiz komutanını yaptırım listesine ekledi.

Emir Abdullahian bir süre önce ABD casus İHA’sı düşürüldüğü sıralarda ABD Başkanı Trump’ı uyararak hata yaparsanız işin sonunu İran İslam Cumhuriyeti en muktedir şekilde getireceği uyarısında bulunmuştu.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Hava Uzay Birliği, 20 Haziran Perşembe günü sabah saatlerinde Hürmüz Boğazı semalarında İran hava sahasını ihlal eden Amerika’ya ait bir casus İHA’yı düşürdü.

Amerikalı yetkililer olaydan sonra casus İHA İran hava sahasına girmediğini ve uluslararası açık suların üzerinde hedef alındığını iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.