Abdullahiyan: Türkiye Hükümeti, Suriye konusunda gerçekçi olmalıdır

  • 12 Kasım 2015
  • 936 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Türkiye Hükümeti, Suriye konusunda gerçekçi olmalıdır

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan, İran-Türkiye ilişkilerinin stratejik olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan yaptığı açıklamada, geçen beş sene zarfında iki ülke arasındaki görüş ayrılığı konusunun Suriye meselesi değil, Beşar Esad’ın geleceği ile ilgili olduğunu, ancak tarafların Suriye konusundaki görüş ayrılığının ikili stratejik ilişkileri etkilemesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Abdullahiyan, “Kanaatimizce Türk kardeşlerimizle bölgedeki çeşitli konularda, özellikle de Suriye meselesinde ortak görüşlere sahibiz’’ diye açıkladı.

Emir Abdullahiyan, “Türk dostlarımızla birkaç ay önceden kararlaştırdığımız gibi yeni hükümetin kurulması hakkında ve iki ülkenin bölgesel ve özellikle Suriye meselesinin çözümüne yönelik görüşmelere başlamasını bekliyoruz’’ dedi.

İran-Türkiye bölgesel işbirliğine iyimser baktıklarını vurgulayan Abdullahiyan, “Farklı bakışlara rağmen Türk dostlarımız, bölgedeki gelişmeler ile güvenlik konusuna gerçekçi bir yaklaşıma sahipler. Türk hükümeti Suriye konusunda kendi görüşlerini muhafaza etse de gerçekçi olmaları, onların Suriye’ye ilişkin uygun pozisyon alacaklarına yardımcı olacaktır. Bize göre Türkiye ile İran, Suriye’nin geleceğinde önemli roller üstlenebileceği gibi, görüş birliğine de varabilirler” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.