Abdullahiyan ve Kureyşi, Afganistan’ı görüştü

  • 05 Eylül 2021
  • 1.321 kez görüntülendi.
Abdullahiyan ve Kureyşi, Afganistan’ı görüştü

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, dün gece yaptıkları telefon görüşmesinde Afganistan’daki son gelişmeleri ele aldılar.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı geçtiğimiz günlerde Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Afganistan’daki durumu görüşmüştü.

İran İslam Cumhuriyeti ve Çin Dışişleri Bakanlarının görüş alışverişinde, Afganistan’daki tüm etnik grupların katılımıyla kapsayıcı bir hükümet ihtiyacı, terör ve narkotikle mücadelenin önemli bir öncelik olarak ele alınması, kesintisiz insani yardım konularında görüş alışverişinde bulunulmuş ve sınır kapılarının açılmasına yönelik çabalar vurgulanmıştı.

İki taraf, Afganistan’daki mevcut durumdan ABD’nin sorumlu olduğunu ve son yirmi yılda Afgan halkına yönelik rolünün yapıcı olmadığını vurguladı.

Bölgede ve dünyada etkili ülkelerden biri olan İran İslam Cumhuriyeti, Afganistan krizi de dahil olmak üzere bölgesel krizleri her zaman diyalog ve siyasi yolla çözmeye çalışmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.