Abdullahiyan: Yemen’e Yapılan Saldırı Bölgedeki Durumların Daha da Karışmasına Neden Oldu.

  • 01 Nisan 2015
  • 740 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Yemen’e Yapılan Saldırı Bölgedeki Durumların Daha da Karışmasına Neden Oldu.

İran Ajansının haberine göre, Uluslararası Suriyeli Savaş Mağdurlarına Yardım Konferansı’na katılmak amacı ile Kuveyt’e giden İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Halit el-Etiye ile görüştü.

Yemen saldırısının stratejik bir hata olduğunu belirten Abdullahiyan, “Böylesi saldırılar, bölgedeki durumların daha da karışmasına neden olacak ve Yemen’deki sorunların çözülmesine yardım etmeyecektir”dedi ve bölgede istikrarsızlık oluşturmanın, aşırıcılık ve terörizmi tetikleyeceğini söyleyerek, Yemen’e karşı düzenlenen her türlü askeri operasyonun bir an önce son bulmasını istedi.

Abdullahiyan açıklamasının devamında ise Yemen’deki sorunların sadece siyasi yollar ile çözülebileceğini belirterek, bu ülkedeki tüm gruplar ve siyasi partilerin müzakere masasına oturmaları gerektiğini vurguladı.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Halit el-Etiye de bu görüşmede bölgedeki durumların çok zor ve karmaşık bir aşamaya ulaştığını belirterek, bölgenin en çok huzuzra muhtaç olduğu ve bölge ülkeleri arasındaki görüşmelerin devam etmesi konusuna vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.