Abdulmelik El-Husi: Yemen el-Hudeyde savaşı, saldırganların mezarı olacak

  • 21 Haziran 2018
  • 1.670 kez görüntülendi.
Abdulmelik El-Husi: Yemen el-Hudeyde savaşı, saldırganların mezarı olacak

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri el-Hudeyde’ye saldırmadaki Suudi saldırganların hedefini açıklayarak, bu çatışmaların saldırganlar için büyük bir bataklığa çevrileceğini bildirdi.

Yemen el-Mesire televizyonunun bildirdiğine göre dün bu açıklamayı yapan Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Abdul Melik Bedreddin el-Husi, Yemen halkının asla saldırganlar karşısında teslim olmayacaklarını bildirerek, Amerika, İngiltere ve siyonist İsrail rejiminin batı kıyısındaki çatışmalarda direkt rol üstlendiklerini açıkladı.

Yemen’in BM teşkilatının denetimi altında el-Hudeyde limanının faaliyetinden yana olduğunu, Kızıl Deniz’de gemicilik faaliyetlerine yönelik kendileri tarafından hiç bir tehdidin söz konusu olmadığını belirten el-Husi, bizzat Yemen’e saldıran ülkelerin Kızıl denizde gemicilik akışını tehlikeye düşürdüklerini, Yemen ordusu ve halk direniş güçlerinin sadece saldırganlara ait savaş ve askeri gemilere yönelik saldırılar düzenlediklerini bildirdi.

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri el-Hudeyde limanının halen kendi kontrollerinde bulunduğunu bildirdi.

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri ayrıca İran tarafından kendilerine füze gönderildiği yolundaki iddiaları da reddederek bunun temelden asılsız olduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.