Abdulmelik el’Husi: Arabistan ve BAE, Yemen’in işgali için maşadırlar

  • 26 Mart 2019
  • 1.351 kez görüntülendi.
Abdulmelik el’Husi: Arabistan ve BAE, Yemen’in işgali için maşadırlar

Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Abdulmelik el’Husi, Amerika, ırkçı İsrail ve İngiltere’nin perde ardında Yemen savaşında olduklarını belirterek, ‘Arabistan ve BAE, yalnızca bu senaryonunu icrasında oyuncudurlar’ dedi.

Seyyid Abdulmelik el’Husi, dün yaptığı açıklamada, düşmanın uluslararası desteğe sahip olmasına rağmen halkın direnişi sayesinde yenilgiye uğradığını söyledi.

El’Husi, saldırganların bu 4 yıl içinde bütün uluslararası kırmızı çizgileri ve kanunları ayaklar altına aldıklarını ama buna rağmen  Suudi güçlerin Yemen’de rezil rüsva olmaktan kurtulamadığını söyledi.

Bu arada Yemen’de çeşitli kuruluşlar, Yemen’e yönelik saldırının başlamasının yıldönümü münasebetiyle  düşmanları protesto için ülke genelinde yürüyüşlere  katılmaları için halkı davet ettiler.

Yürüyüşlerin bugün ülke genelinde yapılacağı bildiriliyor.

Bu arada  BM himayesinde İsveç’in başkenti Stockholm’de 6-13 Aralık 2018’de gerçekleştirilen istişare toplantılarında esir değişimi, Hudeyde’de ateşkes, limanlar ve Taiz ile ilgili anlaşma imzalanmasına rağmen Suudilerin anlaşmayı ayaklar altına alması sonucu bölgede  zaman zaman çatışmalar devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.