Abdüsselam: Yemen’li heyet, savaşın sonlanması için tüm çabasını yürütecek

  • 05 Aralık 2018
  • 1.419 kez görüntülendi.
Abdüsselam: Yemen’li heyet, savaşın sonlanması için tüm çabasını yürütecek

Yemen Milli Kurtuluş hükümeti sözcüsü Muhammed Abdüsselam, Yemen’li heyetin İsveç’te müzakerelerin başarıyla sonuçlanması ve savaş sonlanarak barışın sağlanması ve ablukanın kaldırılması yönünde tüm çabasını göstereceğini ifade etti.

İrna’nın El-Mesire haber sitesinden naklen bildirdiğine göre Yemen Milli Kurtuluş hükümeti sözcüsü Muhammed Abdüsselam, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Yemen ordusu, güvenlik güçleri ve halk komitelerinin mütecaviz güçlerin saldırılarına karşı uyanık olmaları gerektiğini söyledi.

Öte yandan Yemen Silahlı güçler sözcüsü Yahya Sari, yaptığı açıklamada Suudi mütecavizlerin Salı sabahından itibaren Yemen’in bazı noktalarına saldırlarını yeniden başlattığını bildirdi.

Bu arada Yemen Ensarullah hareketi siyasi konsey üyesi Muhammed El-Bahiti, Yemen’li müzakereci heyetin İsveç ziyareti için daha önceki müzakerelerde olmayan iyi şartlar söz konusu olduğunu söyledi.

Yeni tur Yemen barış müzakereleri önümüzdeki Perşembe günü İsveç’in Stokholm kentinde düzenlenecektir. Yemen barış müzakerelerinin daha önce 6 Eylül tarihinde yapılması kararlaştırılmıştı, ancak söz konusu müzakere Arabistan’ın sabotaj girişimleri sonucu ertelendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.