Abu Dabi Velihat Prensi, İnsan Ticaretine Başladı

  • 12 Mart 2018
  • 1.137 kez görüntülendi.
Abu Dabi Velihat Prensi, İnsan Ticaretine Başladı

Siyasi anlaşmazlıklar, savaş ve çatışmalar, Ortadoğu’nun hüviyetinin bir parçası haline geldiği ve her gün çok sayıda insan terör saldırıları, bombalamalar veya sahadaki çatışmalarda hayatını kaybederken, Ortadoğu’da insan kaçaklığı yapan tek rejim olarak bilinen Siyonist rejim son sıralarda bu bağlamdaki cinayetleri için yeni ortak bulmuştur.

“Ortadoğu Şeytanı” olarak bilinen Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zaid şu sıralarda insan haklarını endişelendiren yeni bir dosya üzerinde çalışıyor.

BM’ye bağlı PAX gibi araştırma kuruluşları, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Afrika’daki krizlere kendi hedeflerine ulaşmak amacıyla müdahale etmeye çalıştığını bildiriyor. BAE, Afrika’ya gönderdiği silahlarıyla Somali, Eritre, Güney Sudan ve Libya gibi ülkelerde insani krizin tırmanmasına yol açmıştır. Aynı kuruluşlar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu tür girişimlerinin uluslararası güvenlik için bir tehdit olduğunu bildiriyor.

Buna ilaveten Birleşik Arap Emirlikleri, Afrika’dan insan kaçakçılığı konusunda da işbaşında olup, bir nevi kölecilik sistemini ihya ederek, göç etmek isteyen fakir Afrikalıları bir iş gücü veya askeri güç olarak kullanıyor veya başka ülkelere satıyor.

Bu çerçevede BAE, Libya’daki askeri müttefik ile işbirliği içinde, Avrupa’ya gitmek isteyen Afrikalı göçmenleri düşük maaşlarla işe almak veya Yemen savaşı ve bölgedeki diğer çatışmalarda onları bir askeri güç olarak kullanmak için bir mekanizma hazırlığı yapmıştır.

Birleşik Arap Emirlikleri düşük maaşla Afrikalı göçmenleri Yemen’deki savaş ve bölgedeki diğer çatışmalarda kullanıyor.

BAE bununla da yetinmiyor, Afrikalı göçmenleri, diğer Fars Körfezi ülkeleri için bir iş gücü olarak satıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.