Açlık grevleri Filistinli esirlerin iradelerini kabul ettirme gücünü gösterdi

  • 06 Kasım 2015
  • 801 kez görüntülendi.
Açlık grevleri Filistinli esirlerin iradelerini kabul ettirme gücünü gösterdi

İşgal rejimi zindanlarından serbest bırakılan Muhammed Allan, esirlerin yaptıkları açlık grevlerinin yeni bir denklem oluşturduğunu ve esirlerin iradelerini kabul ettirme gücünü gösterdiğini söyledi.

Özgürlüğüne kavuşan Allan, dün (5 Kasım Perşembe) Nablus’ta düzenlediği basın toplantısında, bireysel olarak yapılan açlık grevi eylemlerinin idari hapis cezası politikasını kırmak için en yararlı yol olduğunu ifade etti.

Açlık grevi eylemini 65 gün sürdüren Allan, kölelik dönemine dönüş anlamına gelen idari hapis cezası politikasını protesto etmek amacıyla açlık grevine başladığını belirterek, ahmak bir subayın kendisini dilediği zaman gözaltına alıp dilediği zaman serbest bırakamayacağını söyledi.

İşgal güçleri 31 yaşındaki Muhammed Allan’ı bir yıl süren idari hapis cezasının ardından dün akşam geç saatlerde serbest bıraktı. Avukat Muhammed Allan, işgal zindanlarında toplam üç yıl yattı.

Filistinli esirlerden açlık grevine başlamaya niyet edenlere tavsiyelerde bulunan Allan, şehadete tamamen hazır olmadan açlık grevine başlamamalarını söyleyerek, açlık grevi eyleminin çok meşakkatli bir süreç olduğunu ve tam bir hazırlık gerektirdiğini bildirdi.

Allan, Filistin halkına esirlerin mesajını getirdiğini kaydederek, söz konusu mesajın “Mescid-i Aksa size emanet” şeklinde olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.