Adalet Dağıtan ABD’den Çok Adil Karar!

  • 29 Aralık 2015
  • 756 kez görüntülendi.
Adalet Dağıtan ABD’den Çok Adil Karar!

ABD’nin Ohio eyaletindeki Cleveland şehrinde, 2014 yılında 12 yaşındaki Tamir Rice’ı vurarak öldüren polisler hakkındaki davada jüri kararını açıkladı. Cleveland Belediye Başkanı Frank Jackson, Ohio büyük jürisinin Rice’ı vuran polisler hakkında ceza davası açılmasına gerek olmadığına karar verdiğini söyledi.

Jackson, bir daha benzer bir olayın yaşanmaması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Cleveland Polis Şefi Calvin Williams da idari soruşturmanın tamamlanmasının ardından, kusurlu bulunmaları halinde polis memurlarının disiplin cezası alabileceklerini belirtti. Williams ayrıca olaydan beri polis memurlarının görevden alındığını, bu tür davalarda idari soruşturma tamamlanana kadar polisleri asla göreve çıkarmadıklarını ifade etti.

2014 yılında parkta oynayan Tamir Rice’ın elindeki oyuncak silahı gerçek sanan polis memurları, küçük çocuğu ateş edip öldürmüştü. Rice’ın vurulmasının ardından elindeki silahın oyuncak olduğu anlaşılmıştı.

Büyük jürinin kararının ardından bir açıklama yapan Rice’ın ailesi, “Çok üzgünüz ve hayalkırıklığına uğradık ama bu beklediğimiz bir karardı. Cuyahoga Bölge Savcısı Timothy McGinty büyük jüriyi yanıltmak ve manipüle etmek için her yolu denedi. Bugüne kadar bize destek veren herkese teşekkür ederiz. McGinty’nin süreci ele alış biçiminden dolayı hayal kırıklığı yaşayanların bunu barışçı ve demokratik yollarla göstermesini istiyoruz. Adalet Bakanlığı’ndan da 12 yaşındaki bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan olay için gerçek bir soruşturma yürütmesi talebimizi yeniliyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.