Adil El-Cubeyr’den İngiliz gemisinin alıkonulmasıyla ilgili küstah açıklama

  • 22 Temmuz 2019
  • 784 kez görüntülendi.
Adil El-Cubeyr’den İngiliz gemisinin alıkonulmasıyla ilgili küstah açıklama

Suudi Arabistan’ın devlet bakanlarından ve eski dışişleri bakanı Adil el-Cubeyr, İngiliz gemisinin uluslararası deniz kanunlarını ihlal etmesine değinmeksizin, İran tarafından İngiltere’nin suçlu petrol gemisinin alıkonulmasının kabul edilemez olduğunu ileri sürdü.

Adil el-Cubeyr, açık bir şekilde İngiliz diliyle konuşurken, Fars Körfezi’nde yaşanan son gelişmelerin müsebbibinin İran olduğunu ileri sürdü.

ABD ve İngiltere’nin hizmetinde olan Suudi rejimi özellikle son zamanlarda tamamen bu devletlerin İran aleyhindeki siyasetlerinde işbirliği yapıyor.

İran devrim muhafızları ordusu cuma günü Hürmüz Boğazı’nda uluslararası kanunları hiçe saydığı gerekçesiyle bir İngiliz petrol tankerini alıkoymuştu.

Bu arada İran devrim muhafızları ordusu sözcüsü tuğgeneral Ramazan Şerif de, sözkonusu alıkonulan İngiliz petrol tankerinin uluslararası deniz kanunlarını çiğnediğini söyledi.

İran’ın Hürmüzgan deniz ve liman işletmeleri kurumu da, sözkonusu İngiliz petrol tankerinin Hürmüz boğazından geçisi sırasında bir İran balıkçı teknesiyle çarpıştığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.