Adil el’Cubeyr’den İran aleyhinde yeni küstah açıklamalar

  • 24 Kasım 2019
  • 899 kez görüntülendi.
Adil el’Cubeyr’den İran aleyhinde yeni küstah açıklamalar

Suudi Arabistan’ın Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr ve Birleşik Arap Emirlikleri Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş, yeniden İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde boş ve asılsız iddialarını tekrarladılar.

Fars haber ajansına göre, Adil el’Cubeyr,  Bahreyn’de  düzenlenen ‘Mename Diyaloğu’ oturumunda yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyetini bölgede yıkıcı faaliyetlerde bulunmak gibi asılsız iddiayla suçlarken, ‘İran bölgenin en büyük sorunu’ iddiasını dile getirdi.

Enver Karkaş da sözkonusu oturumda yaptığı konuşmada, İran ve Türkiye’nin bölgedeki siyasetlerinin düşmanca olduğunu ileri sürdü.

Arabistan ve BAE, bir süredir Amerika ve siyonist İsrail’in ekseninde İran  aleyhinde sürekli asılsız iddiaları gündeme getirirken, Karkaş, İran ve Türkiye’nin bölgenin istikrarsızlığı kışkırtan girişimlerde bulunduğunu iddia ediyor.

İran İslam Cumhuriyeti ise direniş cephesinin asli unsuru olarak, bölgede ABD,Suudi ve siyonist oyunlara ve girişimlere karşı ciddi mücadele vermektedir.

Arabistan ve BAE yetkililerinin İran’a yönelik bu asılsız suçlamaları, sözkonusu rejimlerin 5 yıldır Yemen’de binlerce insanın kanını akıtmaya devam ettikleri bir zamanda yapılıyor.

Bilindiği gibi Yemen’de mart 2015’ten beri Suudi rejiminin liderliğindeki koalisyon güçlerinin ABD ve Batı’nın desteğinde Yemen’e açtıkları ve halen devam eden saldırılarda en az 16 bin Yemenli sivil ölürken onbinlercesi yaralandı ve milyonlarca Yemenli de evini barkını terketmek zorunda kaldı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.