Afganistan: İran’la dostluk değerlidir

  • 08 Mart 2018
  • 1.228 kez görüntülendi.
Afganistan: İran’la dostluk değerlidir

Afganistan savunma bakanı yardımcısı Ahmed Temim Asi, İran ile dostluğun çok değerli olduğunu belirterek, ”bu dostluk ve ilişkiler hiç bir ülkenin etkisinde kalmaksızın sürecek’ dedi.

Bir heyet başkanlığında İran’ı ziyaret eden Asi, dün İran dışişleri bakan yardımcısı Abbas Erakçi ile görüşmesinde, bu ziyaretten hedefinin Afganistan’ın yeni savunma bakanının İran’a yapacağı ziyaretin altyapısını hazırlamak ve İran ile savunma alanında yeni bir işbirliği dönemini başlatmak olduğunu söyledi.

Asi, İran’ın Afganistan’daki barış süreci konusundaki tutumuna teşekkür ederken, iki ülkenin barış için çabalarının önemli olduğunu söyledi.

Abbas Erakçi de sözkonusu görüşmede, iki ülkenin başta dini ve kültürel olmak üzere güçlü ortaklıkları ve bağlarının olduğunu belirterek, iki ülke arasında barış ve sebatın sağlanması için işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İran’ı ziyaret eden Afganistan Savunma Bakanı Yardımcısı Asi, dün ayrıca İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Nizami ile görüştü. asi ayrıca İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Hatemi’nin yanı sıra İran Polis Teşkilatı Sınır Güvenliği Komutanı Tuğgeneral Kasım Rızai ile de görüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.