Afganistan Parlamentosu’na bombalı saldırı düzenlendi

  • 22 Haziran 2015
  • 926 kez görüntülendi.
Afganistan Parlamentosu’na bombalı saldırı düzenlendi

Afganistan Parlamentosu’na bombalı saldırı düzenlendi.Binanın çevresinde güvenlik güçleri ve silahlı saldırganlar arasında çatışmalar devam ediyor.

Afganistan Meclisi’ne düzenlenen bombalı saldırıda 19 sivil yaralandı, 6 Taliban üyesi öldü, Taliban’ın bölgede ilerlemesi devam ediyor, Daşte Erçi ve Çar Dere ilçelerini ele geçirdiğini ilan etti

Afganistan’ın başkenti Kabil’de parlamento binası yakınında terör saldırısı başladı.İlk belirlemelere göre 19 kişi yaralandı 6 Taliban üyesi öldü.

Kabil polis sözcüsü Ebadullah Karimii yaptığı açıklamada, Taliban üyesi bir intihar bombacısı kendini Afganistan meclis binası önünde kendini havaya uçurdu. 6 patlamanın ardından saldırganlarla güvenlik güçleri arasında parlamento çevresinde çatışma sürüyor. Kabil hastanesinden koordinasyon yetkilisi Sayed Kabir Amiri 4’ü kadın 19 kişini yaralı olarak hastanelerine getirildiğini bildirdi.

Afganistan’da teröristler parlamento binasına girmeyi başardı. Gazeteciler ve milletvekilleri tahliye edildi. Taliban Kabil’de parlamento binasını hedef alan ve halen süren terörist saldırıyı üstlendi. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit saldırıyı üstlendi.

Milletvekili Shukria Barekzai binada büyük bir patlama sesi duyduklarını pencerelerin patladığını söyledi.şu an hepimiz güvenli bir yerdeyiz dedi.

Taliban’ın, ülkenin kuzeyindeki Kunduz kentinin Daşte Erçi ve Çar Dere ilçelerini ele geçirdiği bildirildi.

Daşte Erçi Kaymakamı Nesruddin Sadi, Afgan güçleri ve Taliban militanları arasında bir hafta önce başlayan ve dün gece şiddetlenen çatışmaların sonucunda, Daşte Erçi ilçesinin kontrolünün bu sabah Taliban’a geçtiğini söyledi. Yardım istediklerini ancak yanıt alamadıklarını belirten Sadi, “Kimse yardımımıza koşmadı. Biz de ilçeden çıkmak zorunda kaldık” dedi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, yazılı açıklamasında, Kunduz kentinin Daşte Erçi ilçesinde kontrolü sağladıklarını ifade ederek 14 karakol, onlarca araç ve çok sayıda silah ele geçirdiklerini iddia etti.
Kunduz İl Şura Başkanı Muhammed Yusuf Ayubi de dün gece Afgan güçleri ve Taliban militanları arasında şiddetlenen çatışmaların ardından kentin Çar Dere ilçesinin Taliban’ın kontrolüne geçtiğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.