Afganistan’da ABD bombası Afganlı çocukları sağır etti

  • 16 Nisan 2017
  • 1.566 kez görüntülendi.
Afganistan’da ABD bombası Afganlı çocukları sağır etti

Amerika’nın Afganistan’ın Nengerhan bölgesinde denemesi yaptığı 11 tonluk bomba bazı çocukların sağırlaşmasına neden oldu.

Amerika’nın  sözkonusu bombayı denemesinde çıkan yüksek ses dalgasının bazı çocukların sağır olmasına neden olduğu anlaşılıyor. Haber çevreleri, bombanın denenmesinden dolayı bazı evlerin de hasar gördüğünü bildirdiler.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan ordusunun envanterindeki en büyük GPS güdümlü nükleer olmayan bombasının, Afganistan’ın Nengerhar kentinin Açin kasabasında sözde IŞİD’e karşı kullanıldığını duyurdu.

Saldırının yerel saatle Perşembe günü 07:32’de MC-130 tipi bombardıman uçağıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

(Pentagon’un açıklaması dikkatleri GBU-43 bombasına çevirdi. Teknik adı büyük ordonat hava bombası olan GBU-43, Amerikan ordusunda kısaltması olan MOAB türetilen “tüm bombaların anası” (Mother of All Bombs) olarak da biliniyor.

Pentagon tarafından, MOAB güdümlü bombası için 2002 yılında çalışmaların başlatıldığı ve söz konusu bombanın 2003’te tamamlandığı belirtiliyor.)

Karzai ise saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı. Karzai yazılı açıklamasında, Afganistan’ın ağır silahların test edildiği bir bölge olmadığını belirterek, “Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırı insanlık dışı bir olaydır” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.