Afganistan’da NATO’nun İşgali Sırasında Yardımcı Olan Afganlar NATO Çekildikten Sonra Almanya’ya Yerleşmek İçin Başvuru Yaptı…

  • 31 Aralık 2014
  • 841 kez görüntülendi.
Afganistan’da NATO’nun İşgali Sırasında Yardımcı Olan Afganlar NATO Çekildikten Sonra Almanya’ya Yerleşmek İçin Başvuru Yaptı…

Afganistan’da Alman Ordusuna ve Dışişleri Bakanlığına yardım eden Afganlardan, NATO askerlerinin çekilmesinden sonra ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirterek Almanya’ya gelmek için 1201 kişi başvuru yaptı.
Almanya’nın Potsdam şehrinde bulunan askeri komutanlığın verdiği bilgiye göre bu başvurulardan 1195’i gözden geçirilerek yalnızca yüzde 46’sı yani 553 başvuru kabul edildi.
Alman haber ajansı dpa’ya bir demeç veren Hristiyan Demokratlar Birliği Partisi CDU’nun Genel Sekreteri Peter Tauber, Afganistan’daki görevi sırasında Alman Federal Ordusuna yardım eden Afganlara minnettar olduklarını ve ülkelerinde tehdit altında olanların Almanya’ya kabul edeceklerine dair söz verdiğini belirtti.
Şimdiye kadar başvuruları kabul edilen Afganlardan yarısı Almanya’ya geldi. Kabul edilen başvurular önümüzdeki yılın sonuna kadar geçerli.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.