Afganistan’da Taliban 3 Doktor ve 1 Şoförü Kaçırdı…

  • 30 Aralık 2014
  • 862 kez görüntülendi.
Afganistan’da Taliban 3 Doktor ve 1 Şoförü Kaçırdı…

Afganistan’ın güneyindeki Uruzgan kentinde Taliban tarafından üç doktor ve bir şoförün kaçırıldığı bildirildi.
Uruzgan Valiliği Sözcüsü Dost Mohammad Nayab, Sağlık ve Gelişme Hizmetleri isimli bir yerel korumu için çalışan üç doktor ve yanındaki şoförün kentin Has Uruzgan ilçesinde Taliban tarafından kaçırıldığını söyledi.
Doktorların, ilçenin kırsal bölgelerinde yaşayan Afganlar için sağlık hizmetleri sağlamak için bölgeye gittiğini dile getiren sözcü, “Doktorlar Has Uruzgan ilçesinde sağlık merkezlerinin bulunmadığı bölgelere gidiyordu. Oradaki halkların bu doktorların verdiği sağlık hizmete çok ihtiyacı var ama Taliban onları bilinmeyen bir yere götürdü” ifadelerini kullandı.
Sözcü Nayab, kaçırılan doktorların bulunması için bölgede operasyonun başlatıldığını belirterek, doktorların polise haber vermeden bu tehlikeli ilçeye gittiğinin altını çizdi.
Edilen bilgiye göre, Sağlık ve Gelişme Hizmetleri isimli korum çoğunlukla istikrarsız ve Taliban’ın etkin olduğu bölgelerde faaliyet gösteriyor ve sağlık hizmetlerinde mahrum kalan vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını gideriyor.
Taliban örgütü henüz bu olayla ilgili bir açıklama yapmadı.
Taliban, daha önce de milletvekilleri doktorlar ve mayın temizleme ekiplerini kaçırarak, hapiste olan militanlar ile takas yapmayı teklifinde bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.