Ağır Kayıplar Yaşayan Teröristler Ekipmanlarını Arkalarında Bırakarak Kaçışıyor

  • 25 Ocak 2016
  • 872 kez görüntülendi.
Ağır Kayıplar Yaşayan Teröristler Ekipmanlarını Arkalarında Bırakarak Kaçışıyor

Vatan koruyucularının vatan topraklarının her karış toprağını çok uluslu tekfirci ve hain teröristlerden temizleme kararlılığında kontrolleri altındaki bölgeleri genişletirlerken, dış güçlerin patronajlığındaki bu terör çeteleri ekipmanlarını arkalarında bırakarak kaçışıyor.

LAZKÄ°YE:

SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak ordu birliklerinin Halk Savunma Güçleriyle işbirliği içinde Lazkiye kırsalının kuzeyinde çok sayıda teröristi ekipmanlarıyla birlikte etkisizleştirmeleri ardından Rabia Nahiyesi ve Ravda Köyünde güvenlik ve kontrolü ellerine geçirdiklerini belirtti.

Ordu birliklerinin hızlı ve nitelikli operasyonlarında bölgenin sarp ve dağlık doğasına uygun taktikler uyguladığına dikkat çeken kaynak; çok sayıda teröristin öldürülmesi ardından sağ kalan teröristlerin cephane ve dokümanlarını arkalarında bırakarak Türkiye sınırları yönünde kaçıştıklarını aktardı.

Kaynak ordu birliklerine tabi bomba imha ekiplerinin kontrol altına alınan bölgelerde teröristlerin bertaraf olmadan önce özel ve kamu mülklere yerleştirdikleri bubi tuzaklarını etkisizleştirme amacıyla arama tarama operasyonu başlattıklarını belirtti.

Rabia Nahiyesi Türkiye sınırlarına sadece 13 km uzaklıkta düşmesiyle Türkiye rejiminin desteklediği çokuluslu tekfirci ve hain teröristlerin Lazkiye kırsalında en büyük ve en önemli karargahlarından biri sayılıyordu.

Bu arada ordu birlikleri son iki gün içinde Lazkiye kırsalının kuzeyinde Tuffahiye, Batı Hulva, Doğu Hulva, Emlik, Beyt Arap, Beyt Ablak, Tel Aşolin ve civarda bulunan tüm tepelerin yanı sıra Sveyda, Serkel, Keloksi, Burcesliye ve Merran dağlarıyla birlikte 16’dan fazla köy ve stratejik noktayı terörden temizleyerek kontrollerine geçirdiler.

Lazkiye kırsalının kuzeyi ve kuzeydoğusunda Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar rejimlerinin desteğinde faaliyet gösteren ve saflarında Türkiye sınırlarından geçen yüksek sayıda yabancı tekfirci ve azılı katiller barındıran Nusra Cephesi, Ahrar el Şam İslami Hareketi, Ahrar el Sahil Tümeni, Sultan Abdülhamit Tümeni ve daha muhtelif isimler altında birçok terör örgütü bulunuyor.

HALEP:

Halep kırsalında Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve daha başka rejimlerin destekledikleri teröristlere yönelik vatan toprakları ve halkını büyük bir fedakarlıkla savunan ordu birliklerinden bir kaynak SANA’ya açıklamasında; ordu birliklerinin il kırsalının doğusu Tel el Hattabat Köyünde IŞİD’li çok sayıda teröristi etkisizleştirmeleri ardından köy ve halkının güvenliğini kontrollerine geçirdiklerini belirtti. Kaynak ordu birliklerinin yine Halep kırsalının doğusuna düşen Katr Köyünü de IŞİD tekfircilerinden temizleyerek güvenlik ve kontrolü ellerine geçirdiklerini ifade etti.

Operasyonlarda onlarca IŞİD’linin öldürüldüğünü ifade eden saha kaynakları, sağ kalanların kaçtıklarını söyledi.

Kaynaklar ordu birliklerinin kontrole geçen bölgeleri bubi tuzaklarından temizleme amaçlı arama tarama operasyonu başlattıklarını ifade etti.

DERA:

Dera’da Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi ve Siyonist İsrail ile bağlantıları olan diğer terör örgütlere yönelik başarılı operasyonların devam ettiğini belirten askeri kaynak SANA’ya açıklamasında; tekfirci ve hain teröristlerin sayı ve terör ekipmanlarıyla büyük kayıplara uğratıldıklarını ifade etti.

Kaynak Nazihin yerleşim kampında tekfircilere ait zırhlı bir aracın içindeki teröristler ve cephaneyle birlikte tamamen imha edildiğini belirtirken; Dera Mahatta’nın Menşiye Semtinde gerçekleştirdikleri nitelikli operasyonda çok sayıda teröristin araç ve cephaneleriyle birlikte etkisizleştirildiklerini söyledi.

Dera Kenti merkezinden 4 km uzaklıkta düşen Etman Beldesinde ise ordu birliklerinin bir terör grubunun tüm üyelerini araç ve silahlarıyla birlikte etkisizleştirdiklerini belirten kaynak; tekfircilerin Şeyh Meskin ve Dera Beled bölgelerinde de kayıplar vermeye devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu arada teröristler medya araçlarında Şeyh Meskin Kentinde aralarında ‘Seyf el Şam Tümenleri’ adıyla bilinen teröristlerin sözde bariz askeri komutanlarından ‘Ebu Ğays’ lakaplı terör elebaşı ve daha birçok tehlikeli teröristin aralarında bulunduğu 15 teröristin öldüğünü itiraf etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.