Ahmedinejad: Trump İran Halkını Yolundan Alıkoyamayacak

  • 16 Ekim 2017
  • 1.438 kez görüntülendi.
Ahmedinejad: Trump İran Halkını Yolundan Alıkoyamayacak

ABD Başkanı Trump’ın İran ve Devrim Muhafızlarına karşı yaptığı ağır suçlamalara cevap veren Ahmedinejad kendisinin Cumhurbaşkanı olduğu dönemde dünya müstekbirlerinin karşısında güçlü bir şekilde durulduğunu hatırlatarak; “Eğer Amerika’nın bu davranışlarıyla İran devletinin ve halkının coğrafya, kültür ve konumunda değişiklik olsaydı; tarihte Amerika’dan daha büyük yağma ve soyguncu güçler arzularını mezara götürmezlerdi” dedi.

“Trump yeniden sömürü, tefrika içeren, tekebbür ve nefret dolu sözlerle kalbinin derinliklerindeki istikbar ve üstünlük taslayan kendi ve yol arkadaşlarını ruhiyesini açıkça ortaya koymuştur” diyen Ahmedinejat, bunun İran halkını yolundan alıkoyamayacağını söyledi.

Tekebbür ve gururlanan kimselerin karşısında tevazunun yerinin olmadığını belirten Ahmedinejat; “İran halkı; asumani ve tarihi tecrübelerine dayanarak biliyor ki tekebbür karşısında tekebbür tevazunun özüdür. Müstekbir ve kendini beğenmiş düşman karşısında tevazu, onların küstahlaşmasına, adil ve kanuni olmayan isteklerini çoğaltmalarına neden olacaktır” diye konuştu.

İran halkı Veliyyi Asr’ın inayet, hidayet ve dualarıyla birlik ve vahdet içinde azim, insani ve manevi gücüne dayanarak tarihin bu dönemini de izzetli bir şekilde atlatacağını belirten Ahmedinejat, İran halkını yenmek isteyenlerin bu arzularını mezara götürdüğünü söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.