Ahmet Merai: Suriye Ve Müttefikleri, Artık Hiçbir Saldırıyı Karşılıksız Bırakmayacak

  • 17 Şubat 2018
  • 1.070 kez görüntülendi.
Ahmet Merai: Suriye Ve Müttefikleri, Artık Hiçbir Saldırıyı Karşılıksız Bırakmayacak

Suriyeli Milletvekili Ahmet Merai, Siyonist rejimin savaş uçağının Suriye topraklarında hedef alınarak düşürülmesine işaretle, geçen 7 senede direniş cephesinin Suriye’de muzaffer olduğunu ve nihai zaferin ilan edilmesinin çok yakın olduğunu belirterek, Siyonist rejimin bunca gerilim çıkarıcı girişimlerinden amacının bu zaferi önlemek olduğunu kaydetti.

Suriye yönetiminin geçtiğimiz yıllarda terörist gruplarla mücadele ederken işgal rejimi bu durumu kötüye kullanarak, defalarca Suriye topraklarına saldırı düzenlediğine dikkat çeken Suriyeli milletvekili; ancak Suriye hükümeti tarafından terörist gruplar ve aslında Siyonist rejim ile mücadeleden uzaklaştırabileceği başka hiçbir çatışmaya sürüklenmemek için stratejik bir karar alındığını hatırlattı.

Merai; Siyonist rejimin angajman kuralları ve denklemlerin değiştiği mesajını almış olduğuna inandığına işaretle, denklemin, sadece Siyonist rejim ile karşılaşmakta saklı olduğunu, bugün bu rejim ile karşılaşmanın gerçek ve esas bir mücadele haline geldiğini vurguladı.

Suriye yönetimi ve müttefiklerinin Siyonist rejim için bundan böyle hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayacakları mesajını gönderdiklerine dikkat çeken Suriyeli temsilci; bu mesajının Siyonist rejim ve destekçisi ABD’ye ulaşması gerektiğinin altını çizdi.

Suriye savunma sistemi tarafından fırlatılan füzelerin Rusya’ya ait olduğu ve Rusya’nın bu karşılaşmadaki rolü hakkında çıkan haberlerle ile ilgili olarak Merai şu ifadeleri kullandı: Ben burada İran’ın rolü ve karşı koymadaki öneminden söz ediyorum, ancak Rusya’nın hesapları farklıdır, Rusya Suriye yönetiminin müttefikidir, ancak İsrail ile diplomatik ilişkileri kesilmiş değil. Bu nedenle ilk etapta bu mücadelede, İran ve Suriye’nin rolü belirgindir ve Rusya da belki iki taraf (İran ve Suriye) tutumlarının koordinasyonunda rol ifa edebilir.”

Merai; Suriye yönetiminin uygun gördüğü her silahla donatılabileceğini belirterek, Siyonist rejime karşı koyma kararının sadece Suriye’de değil İran’dan Suriye, Irak, Lübnan ve Filistin’e kadar uzanan direniş cephesinin genelinde alınan bir karar olduğunu ifade etti. Siyonist rejimin gerilimi tırmandırma peşinde olduğu için bu rejime karşı koyma kararının alındığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.