Ahteri: İslam medeniyetini ihya etmemiz gerekir

  • 01 Kasım 2016
  • 928 kez görüntülendi.
Ahteri: İslam medeniyetini ihya etmemiz gerekir

İslami hüviyet ve Küreselleşme konferansı 29 ve 30 Ekim 2016 tarihlerinde İslam ülkelerinden gelen konukların katılımıyla Senegal’in başkenti Dakar’da düzenlendi.

Bu konferans Megal Milli Merasimleri komitesi tarafından düzenlendi. Megal günü, Senegal Muridiye sufi tarikatinin kurucusu ve rehberi Şeyh Ahmedu Bamba’nın sürgün yıldönümüne denk gelmektedir.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Genel Sekreteri Ahteri de Müridiye tarikatı liderinin daveti üzerine Senegal’e gitti ve bu konferansa katıldı.

Hüccetu’l-İslam ve’l-Müslimin Muhammed Hasan Ahteri, bu konferansın ilk gününde yaptığı konuşmada İnkılap Rehberinin İslam medeniyetini ihya hususundaki projesini gündemine aldı ve şunları söyledi: İran İslam Cumhuriyeti İmam Humeyni’nin ve İmam Hamaney’in rehberliğinde ve şehitlerin pak kanlarının bereketiyle gelişim yolundadır ve medeniyet yapmak için hareket etmektedir.

Ahteri, İnkılap rehberinin medeniyet projesinin küreselleşmedeki sorunları aşmada bir çözüm olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu: Bugün küreselleşme fiili manasıyla Amerika ve taraftarlarının yapıp uygulamaya soktuğu bir projedir ve milletlerin kültürünü tahrip etmeyi amaçlamaktadır.

Bu sorunlar ile mücadele etmenin yolu, İslam dininin küresel bir din olduğuna ve Müslümanların bu asırda değişik tehditler karşısında mukavemet edecek kabiliyete sahip olduğuna inanmamız gerekir.

Hüccetu’l-İslam ve’l-Müslimin Muhammed Hasan Ahteri, konuşmasının sonunda şunları söyledi: Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı, öğrenim, kültürel ve ekonomik alanlarda Afrikalı İslam ülkeleri, özellikle Senegal ile en üst düzeyde işbirliği yapmaya hazırdır.

Ahteri, bu konferansın öncesinde ve sonrasında Senegal alimleri ve konferansın yabancı konukları ile birçok görüşme yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.