Ahundi: İran komşularla her alanda ilişkilerin geliştirilmesine önem veriyor

  • 16 Nisan 2018
  • 989 kez görüntülendi.
Ahundi: İran komşularla her alanda ilişkilerin geliştirilmesine önem veriyor

İran ulaştırma bakanı Abbas Ahundi, İran’ın komşularla her alanda ilişkileri geliştirmekten yana olduğunu söyledi.

Abbas Ahundi, gittiği Lahor’da İRNA ajansına verdiği demeçte, komşularla ilişkileri her alanda geliştirmenin  İran İslam Cumhuriyetinin siyasetlerinden olduğunu belirterek, İran ve Pakistan ilişkilerine de  temasla, ”iki ülke yetkililerinin, deniz, kara, hava ve demiryolu taşımacılığının geliştirilmesi  konusunda temaslarının  olduğunu ve bu ilişkilerin geliştirilmesine ilgi duyduklarını’  söyledi.

İran ulaştırma bakanı, Pakistan’lı yetkililerle görüşmelerinde, ikili ve çoklu transit yollarının geliştirilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, ”Pakistanlı yetkililerle oturumlarda, Türkiye transit  hattıyla ilgili işbirliğinin başlamasına karar verildiğini’ söyledi.

İran ulaştırma bakanı, Pakistan’a yaptığı ziyarette elde edilen sonuçlara işaretle, ”Pakistan’dan İran’a  hava yoluyla dini ve kültürel  turizm açısından iyi bir potansiyel var ve bundan dolayı Pakistan’dan İran’ın  Çabehar, Zahedan, İranşehr veya Zabol kentlerine karşılıklı uçak seferlerinin yapılmasına karar verildiğin söyledi.

İran ulaştırma bakanı, ayrıca İran’ın Çabehar kenti ile Pakistan’ın Karaçi kenti arasında deniz hattının hizmete  alınmasına karar verildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.