Al Halife, İran Şahı ile aynı kaderi paylaşacak

  • 24 Haziran 2016
  • 851 kez görüntülendi.
Al Halife, İran Şahı ile aynı kaderi paylaşacak

Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi, “Al Halife’ye İran Şahı ile aynı kaderi paylaşacağı hususunda uyarıyoruz” dedi.

Bugünkü Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Hüccetülislam Sıddiki, İran’ın İslam İnkılabı’ndan sonraki ilk Yargı Erki Başkanı Şehit Beheşti’nin İran takviminde 7 Tir 1360 (28 Haziran 1981) gününde terör olduğuna işaret ederek, “Şehit Beheşti ve şehit olan arkadaşları, Amerika’nın karşısında direniş simgesiydi. Düşmanlar ona karşı iftira atsa da O, her zaman İmam Humeyni’ye biat etti” diye belirtti.

Bahreyn’deki Al Halife’nin acizliğine değinen Hüccetülislam Sıddiki, “Bahreyn halkı kendi devletlerini reddediyor, çünkü Bahreyn devleti, halka hizmet etmektense ihanet içindedir” diye konuştu.

Bahreyn halkının kendi kaderini belirlemek için çalıştığını söyleyen Hüccetülislam Sıddiki, “5 yıldır bu halkın barışçıl faaliyetleri kanlı bir şekilde bastırılıyor. Din adamları hapse tıkılıyor, Şeyh Salman 9 yıl hapse çarptırılıyor ve nihayetinde Bahreyn’ın manevi lideri Şeyh İsa Kasım vatandaşlıktan çıkartılıyor” diye vurguladı.

Bahreyn devletinin Şeyh İsa Kasım’ı vatandaşlıktan çıkarmasına tepki gösteren Hüccetülislam Sıddiki, “Biz bunu zalimce bir hareket olarak görüyor ve Bahreyn devletinin yaptıklarının İran’ın son Şahı’nın yaptıklarıyla aynı olduğunu biliyoruz. İran Şahı ne kadar baskı uygulasa da sonunda kaçmak zorunda kaldı ve bu kader, Al Suud ve Al Halife’yi de bekliyor” diye kaydetti.

Birlemiş Milletler’in güçlü bir konumda ve iktidara sahip olması gerektiğini de dile getiren Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi, “Para ile bir caniyi çocuk katili teröristler listesinden çıkarmak rezaletin dibidir” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.