Al-i Habib: ‘Yahudi Ulus Devlet’ kanunun onayı ırkçılığın bariz göstergesidir

  • 25 Temmuz 2018
  • 1.698 kez görüntülendi.
Al-i Habib: ‘Yahudi Ulus Devlet’ kanunun onayı ırkçılığın bariz göstergesidir

Ä°ran’ın BM daimi temsilci yardımcısı Ä°shak Al-i Habib, siyonist Ä°srail rejimi parlamentosunun ‘Yahudi Ulus Devleti’ kanununu onaylamasının tehlikeli bir geliÅŸme olduÄŸunu belirterek, ”bu açık bir ÅŸekilde ırkçılığı kanunlaÅŸtırmaya dayalı bir giriÅŸimdir’ dedi.

Irkçı İsrail rejimi geçen perşembe günü bütün tepkilere rağmen sözkonusu tasarıyı onaylamıştı. Tasarıya göre, işgal altındaki Filistin toprakları siyonistlerin ülkesi kabul ediliyor ve Filistinliler ise bütün vatandaşlık ve insani haklardan mahrum kalıyor.

Ä°RNA’nın haberine göre, Al-i Habib, dün BM Güvenlik Konseyi’nin OrtadoÄŸu ve Filistin konulu genel oturumunda yaptığı konuÅŸmada, Filistin topraklarının iÅŸgal edilmesinin OrtadoÄŸu’daki sorunların baÅŸlıca sebebi olduÄŸunu belirterek, ’70 yıl boyunca terör rejimi Ä°srail’in Amerika’nın sınırsız desteÄŸi ve Güvenlik Konseyi’nin tepkisizliÄŸiyle küstahça iÅŸgalci ve ırkçı siyasetlerini yaydığını ve vahÅŸi cinayetlerini doruÄŸa ulaÅŸtırdığını’ söyledi.

Al-i Habib, ırkçı rejimin son bir kaç ay içinde en az 140 Filistinliyi ÅŸehit etmesi ve 17 bin kadarını da yaralamasına da iÅŸaretle, ”bu vahÅŸiliÄŸin bile siyonist yetkilileri memnun etmediÄŸi zira siyonist rejim eÄŸitim bakanının Gazze’deki Filistinli çocukların baÅŸlarına bomba atılmasını istediÄŸini söyledi.

Al-i Habib, siyonistler ve Suudilerin Ä°ran’a yönelik asılsız suçlamalarda bulunarak kendi ortak çıkarları peÅŸinde olduklarını belirterek, ”bu rejimlerin Yemen ve Gazze’de cinayetlerini gizlemek ve kamuoyunu gerçeklerden saptırmak için  Ä°ran’a yönelik suçlamalarda bulunduklarını  halbuki eli kanlı bu rejimlerin iÅŸledikleri cinayetlerden dolayı hesap vermeleri gerektiÄŸini söyledi.

Ä°ran’lı yetkili, Amerika’nın terör rejimi Ä°srail’deki büyükelçiliÄŸini Tel Aviv’den Kudüs’e intikal ettirmesine de iÅŸaretle, bunun çok açık bir ÅŸekilde Amerika’nın ırkçı Ä°srail’e desteÄŸi olduÄŸunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.