Al-i Halife, Hükümetini Meşrulaştırmak İçin İngiltere’ye Başvurdu

  • 15 Ağustos 2017
  • 1.255 kez görüntülendi.
Al-i Halife, Hükümetini Meşrulaştırmak İçin İngiltere’ye Başvurdu

Kum’da yaşayan Bahreynliler İlmi Medresesi Müdürü, Al-i Halife’nin hükümetini meşrulaştırmak için İngiltere’ye başvurduğunu söyledi.

Tesnim Haber Ajansı – Kum’da yaşayan Bahreynlilerin İslami İlimler Medresesi Müdürü Şeyh Abdullah El Dekak Tesnim Haber Ajansına yaptığı açıklamada; Al-i Halife rejiminin İngiltere’ye bağlı olması ve bu sömürgeci rejimi Bahreyn’de karşılamalarını kınadı.

“Al-i Halife 1783 yılında Bahreyn’e geldi. Şeyh Ahmet’e ‘fatih’ lakabını takmışlardı. Çünkü onlara göre; Ahmet, Bahreyn’i fethetmişti” şeklinde konuşan El Dekak, sömürgeci İngiliz rejiminin her zaman zorbalığa başvurarak ve sahipsiz insanlardan faydalanarak kendi meşruluğunu sağlamaya çalıştığını belirtti. Aynı şekilde Al-i Halife rejiminin de şimdi, 1783 yılında kendilerini bu ülkenin başına getiren İngilizlerden yardım aldıkları açıklamalarında bulundu.

Kum’da yaşayan Bahreynlilerin İslami İlimler Medresesi Müdürü, Al-i Halife rejiminin İngiliz askeri birliklerinin ülkede kalmasında ısrar ettiklerini vurgulayarak; “14 Şubat 2011 inkılabında padişahın İngiltere’ye giderek, neden ülkeden ayrıldıklarını sorduğuna, biz sizin Bahreyn’den gitmenizi istemiyoruz dediğine şahit olduk ve bu çok garip bir şeydir. Nerede görülmüş bir ülkenin liderinin yabancılara gidip, biz seni istiyoruz ve ülkemizden ayrılmanı istemiyoruz dediği?” sözlerine yer verdi.

Ayrıca konuşmasına şöyle ekledi; Bahreyn’de 14 Şubat İnkılabı olduğu zaman padişah İngiltere’ye giderek İngiliz büyüklerine ülkelerinde askeri üs kurmak için vade verdi. Bugün İngiltere’nin de tıpkı Amerika gibi Bahreyn’de askeri üssü var.

El Dekak, Al-i Halife rejiminin Bahreyn’de yabancı olduğunu, kendi hükümetlerini sabit kılmak ve meşrulaştırmak için işgalci İngiliz rejiminden yardım aldığını söyledi. Bu yüzden İngilizlerin miladi 1971 yılında Bahreyn’e yerleşmesi yıldönümünün kutlanılmadığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.