Al-i Halife rejimi Bahreyn alimlerine baskıyı yoğunlaştırdı

  • 21 Kasım 2019
  • 531 kez görüntülendi.
Al-i Halife rejimi Bahreyn alimlerine baskıyı yoğunlaştırdı

Bahreyn İslami milli Vifak cemiyeti, Al-i Halife rejimin ülkenin din alimlerine baskıyı yoğunlaştırdığını, bazı alimlerin rejim ve güvenlik kurumları tarafından tehdit edildiğini söyledi.

El-Vifak cemiyeti bugün yayınladığı bildiri ile Birleşmiş Milletler’in “Bahreyn halkının yaşamındaki korkunç gerçeklere” gözlerini kapatmasını eleştirerek, “içişleri bakanlığı ve güvenlik kurumların denetçilerinin, bazı alimleri namazın ardındaki dualar ve ülkenin güvenliği ve özgürlüğü ve özellikle de siyasi tutuklular ile ilgili her türlü konuşmadan men ettiğini” duyurdu.
El-Vifak cemiyeti Al-i Halife rejimin baskı araçları ile ifade özgürlüğü ve gösteri hakkını ihlal ettiğine işaretle, Al-i Halife rejimin Bahreyn’i büyük bir hapishaneye çevirdiğini, öyle bir zindan ki kimse tek bir kelime bile edemediğini belirtti.
Vifak cemiyeti ayrıca hükümet unsurlarının amansız ve günlük saldırıları, haraç kesmeleri, işkence, sindirme ve katliamını eleştirerek onların hedefinin halkı bastırmak olduğunu duyurdu.
2011 yılında Bahreyn’de gösterilerin başlaması ardından ülkede yaklaşık 5 bin vatandaş siyasi görüşleri nedeni ile tutuklanarak hapse atıldılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.