Ala Talabani: Barzani’nin partisi KDP, başkalarını referanduma zorladı

  • 18 Ekim 2017
  • 1.279 kez görüntülendi.
Ala Talabani: Barzani’nin partisi KDP, başkalarını referanduma zorladı

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi (KYB) yetkililerinden biri, Mesut Barzaninin liderliğindeki KDP’nin Kürdistan bölgesinde referanduma gidilmesi konusunda öteki tüm grup ve partileri zorladığını bildirdi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre Irak’ın el-Hades televizyonuna açıklamada bulunan Irak’ta Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi (KYB) Yetkililerinden Ala Talabani, “biz, KYB’nin bağdat yönetimi ile müzakerelerde bulunulması zaruretini bildiren kanadına mensubuz. Referandum meselesinde de onun ertelenmesini ve uluslararası planların kabul edilmesini ısrarla istedik. Ama ne yazık ki referandum zorla bize kabul ettirildi ve şimdi de onun olumsuz sonuçlarını görmektesiniz” dedi.

barzani karadının kendi partisi yetkililerini hıyanetle ve İran’la işbirliğinde bulunmakla suçlamasını hatırlatan Talabani, Besut Barzani’nin Peşmerge güçlerinin direkt komutanı olduğunu, bu güçlerin Barzani’nin direktifleri doğrultusunda hareket ettiklerini, madem KYB partisi güçleri geri çekildiler Barzani’nin kendi partisi güçlerinin niçin geri çekildiğini sordu.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi (KYB) yetkililerinden Ala Talabani ayrıca Irak başbakanı İbadinin sürekli olarak KYB yetkilileri ile temas halinde olduğunu ve Kerkükle ilgili olarak anayasa çerçevesinde bir anlaşmanın sağlanmasına çalıştığını, fakat KYB’de karar alıcı liderlerin Irak yönetimine karşı olduklarını ve Barzani ile işbirliği içinde bu teklifleri reddettiklerini ve görüşmelere açılan tüm kapıları kapattıklarını söyledi.

Ala Talabani, Irak’ın eski müteveffa cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin, Kerkük’ün tüm Irak halklarına ait olduğunu ve tek bir etnik grubun bu şehirde üstünlük elde edemeyeceğini ve idaresinin de ortaklaşa sürdürülmesi gerektiğini belirttiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.