Alevi: Seçim güvenliğini bozacak olay olmamıştır

  • 19 Mayıs 2017
  • 981 kez görüntülendi.
Alevi: Seçim güvenliğini bozacak olay olmamıştır

İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanı Seyyid Mahmud Alevi, 12. Dönem Cumhurbaşkanlığı ile Köy ve Şehir Encümenleri seçimlerinde bu saate kadar güvenliği bozacak bir olayın olmadığını söyledi.

Alevi yaptığı açıklamada, geçmiş dönemlerde bazı devrim karşıtı gurupların güvenliği bozmak için çaba sarf ettiklerini fakat bu seçimlerde böyle olay yaşanmadığını söyledi.

Savaş zamanında bile tüm tehditlere rağmen İran halkının Kudüs ve Devrim yıldönümü yürüyüşlerine korkusuzca katıldıklarını ifade eden Alevi, halkın katılımının her zaman güvenliğin pekişmesine yardımcı olduğunu söyledi.

İran halkının her zaman gerekli yerlerde güvenliğin sağlanmasında en iyi rollerini ifa ettiğini belirten Alevi, bu seçimlerde de halkın sahnede olması ile güvenliğin sağlanmasına yardımcı olunacağını söyledi.

Geçmiş günlerde büyük küçük seçim güvenliğini bozmaya çalışan gurupların darbe aldığını ifade eden Alevi, bakanlık görevlileri ile halkın uyanık olduğunu ve bir tehlike anında hemen müdahale ettiklerini söyledi.

Alevi, ülke güvenliğinde etkili olan Ordu, Devrim Muhafızları, Kolluk Kuvvetleri, Yargı Erki, Valilikler ve Kaymakamlıkların da koordinasyon içinde hareket ettiklerini söyledi.

Bugün İran’da 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanında Koy ve Şehir Encümenleri seçimleri de yapılmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.