Ali Abdülkerim: Suriye’ye Karşı Açılan Bu Kirli Savaşın Tek Nedeni Filistin’e Verdiğimiz Destektir…

  • 20 Şubat 2015
  • 922 kez görüntülendi.
Ali Abdülkerim: Suriye’ye Karşı Açılan Bu Kirli Savaşın Tek Nedeni Filistin’e Verdiğimiz Destektir…

Suriye’nin Lübnan Büyükelçisi Ali Abdülkerim, Suriye’nin, İsrail’in bütün enerjisini kattığı ve askeri destek verdiği bir komplo ve terör saldırısı ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Beyrut Uluslararası Araştırmalar Merkezinin düzenlediği söyleşiye katılan Abdülkerim, Suriye halkının kanını akıtan tekfirci teröristlerin ABD, Fransa, İngiltere, Türkiye ve Körfez Emirlikleri istihbaratı tarafından eğitildiklerini ve desteklendiklerinin bütün bunlara rağmen Suriye halkının zaferinin kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

Abdülkerim, Suriye’de 4 yıldır yaşanan olayların reform talepli iç hareketler değil, dışarıdan gelen teröristlerin belirli devletler tarafından sağladıkları finans ve askeri destekle Suriye halkının canına ve malına saldırmaları şeklinde tanımlanabileceğini vurguladı.

Suriye’nin Filistin Davası başta olmak üzere Arap ulusunun bütün davalarını kendi davası olarak gibi gören ve destekleyen tutumu nedeniyle evrensel bir saldırıya maruz kaldığını dile getiren Abdülkerim; kimi bölge ve Arap devletlerinin Suriye’ye karşı terör saldırılarında çok tehlikeli roller üstlendiklerini ve teröristlere büyük imkanlar ve kolaylıklar sağladıklarını ibraz etti.

Kahraman Suriye ordusunun Homs, Dera, Lazkiye, Halep, İdlib, Kunaytra, Şam ve diğer bütün bölgelerde teröre karşı sağladığı başarıların onurlu her Suriyeli için bir gurur kaynağı teşkil ettiğine değinen Abdülkerim; terörist güçler aracılığıyla Suriye’yi hedef almanın özünde bütün bölgeyi hedef almak anlamına geldiğine dikkat çekti.

İsrail ve Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütlerini desteklemede büyük bir rol oynadıklarının altını çizen Abdülkerim; Suriye ordusunun özellikle Halep ve Kunaytra’da teröre karşı kazandığı zaferlerin başta İsrail ve Türkiye olmak üzere terörü destekleyen bütün devletler tarafından anlaşılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.