Ali Abdullah Salih: Suudi saldırganlara karşı iç cephe, güçlü ve birlik içindedir

  • 05 Eylül 2017
  • 1.210 kez görüntülendi.
Ali Abdullah Salih: Suudi saldırganlara karşı iç cephe, güçlü ve birlik içindedir

Yemen eski cumhurbaşkanı ve halen yemen milli kongre başkanı olan Ali Abdullah Salih, Ensarullah hareketi ile ihtilafları olmadığına vurgu yaparak, iç cephenin saldırgan Suudilere karşı güçlü ve birlik içinde olduklarını söyledi.

Ali Abdullah Salih dün yaptığı açıklamada ayrıca Mill Kongre partisinin yabancılarla hiç bir ittifak içinde olmadığına işaretle, bu parti ve Ensarullah hareketinin tek bir çizgide kalacaklarını duyurdu.

Siyasi uzmanlar Ensarullah hareketi ve Ali Abdullah Salih’e bağlı güçlerin Suudi uşaklara karşı ittifakını, Arabistan için büyük bir yenilgi olarak değerlendiriyorlar.

Bu arada BM dünya gıda programı başkanı dün yaptığı açıklamada, Yemen halkının vahim durumda olduğuna işaretle, Arabistan’ın yapmış olduğu saldırı nedeni ile bu ülke  halkının ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini söyledi. David Beasley ayrıca Arabistan saldırılarının bitmesini istedi.

UNICEF temsilcisi de yemen’de insani durumun çok vahim olduğunu, yapılan saldırılar nedeni ile sağlık sisteminin tamamen yok olduğunu söyledi. مریتکسل رلانو» Meritxell Relano ayrıca koleranın yayılmakta olduğuna işaretle, en az 500 bin yemenlinin hastalığa yakalandığını bunlardan yarısının çocuk olduğunu duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.