Ali Asgeri, Türkmenistan dışişleri bakanıyla görüştü

  • 05 Ekim 2018
  • 1.614 kez görüntülendi.
Ali Asgeri, Türkmenistan dışişleri bakanıyla görüştü

İran Radyo Televizyon Kurumu genel müdürü Ali Asgeri, Aşkabat’ta Türkmen Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede, “İki ülkenin ikili ilişkileri geliştirmek için çok daha fazla imkanlardan istifade etmeleri gerektiğini’ söyledi.

Perşembe günü Asya-Pasifik Radyo Televizyon Birliği Oturumu’na (ABU) katılmak üzere Türkmenistan’a giden Abdulali Ali Asgeri, Türkmenistan dışişleri bakanı Reşid Merdov’la bir araya gelmesinde, iki ülke arasında uzun süredir devam eden ilişkilerin geliştirilmesi için eldeki potansiyellerin bir hazine olduğunu ve ülkenin ilerlemesine katkıda bulunduğunu söylerken İran ve Türkmenistan arasında ilişkilerin ilerletilmesi için hiç bir çabadan kaçınmayacaklarını söyledi.

Ali Asgeri, İran İslam Cumhuriyeti’nin Türkmenistan’a ticari ve diğer alandaki tecrübelerini sunmaya hazır olduğunu bildirirken, ”Biz Radyo Televizyon Kurumu olarak her türlü ortak film, sinema ve belgesel üretmeye hazırız’ dedi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı da İran’lı yetkilinin önerisinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Uluslararası İlişkiler Üniversite öğrencilerinin kısa dönemli eğitim için İran Radyo Televizyon Fakültesi’nde gitmelerini ve eğitim görmelerini destekleyeceklerini söyledi.

Türkmenistan’daki bu yılki ABU Zirvesi’ne, 64 ülkeden 270 medya kuruluşundan 700 üst düzey yetkilisi katıldı.

Toplantı 30 Eylül’de Aşkabat’ta başladı ve bugün sona erecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.