Ali Askeri: Medya terörizmle mücadelede etkili role sahiptir

  • 06 Haziran 2017
  • 1.033 kez görüntülendi.
Ali Askeri: Medya terörizmle mücadelede etkili role sahiptir

İran Radyo-Televizyon Kurumu İRİB Başkanı Çin’in Qingdao şehrinde bugün çalışmasına başlayan 14. Asya Radyo-Televizyonları Oturumu açılış töreninde yaptığı konuşmada, terörizmin ortaya çıkmasında etkili olan adaletsizlikle mücadelede temel bir role sahip olduğunu bildirdi.

İRİB haber ajansının bugün verdiği habere göre 2017 ve 2018 yılları için Asya Medyası Genel Kurul Başkanı olarak seçilen İRİB Başkanı Abdulali Ali Askeri bu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, medya organlarının günümüz dünyasında dostluk, barış, ahlak ve maneviyat değerlerinin yayılması ve din korkusu ile mücadelede ağır bir sorumluluk taşıdığını bildirerek, terörizmin ortaya çıkmasında etkili olan adaletsizlikle mücadelede temel bir role sahip olduğunu bildirdi.

Halı hazırda dünyanın savaş, güvensizlik ve terörizm gibi uğursuz gelişmelerle karşı karşıya bulunduğunu ve bu gelişmelerin insani toplumların gerektiği gibi gelişememesinden kaynaklandığını belirten Ali Askeri, beşeri toplumlarının her türlü dil, renk ve ırktan uzak olarak bir arada ve barış içinde yaşamalarının bir zaruret halini aldığını söyledi.

Ali Askeri ayrıca 14. Asya Radyo-Televizyonları Oturumunun düzenlenmesinin, mevcut çağımızın sorunlarının giderilmesi amacıyla diyalog, fikir alış verişi ve yapıcı teamül yönünde uygun bir fırsat oluşturduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.