Ali Ekber Salihi: Nükleer anlaşmayı bozanlara ağır darbe vuracağız

  • 05 Nisan 2018
  • 1.436 kez görüntülendi.
Ali Ekber Salihi: Nükleer anlaşmayı bozanlara ağır darbe vuracağız

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, nükleer anlaşmayı bozmaya çalışanları uyararak, nükleer anlaşmayı bozanları ağır tokatlarının beklediğini ifade etti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı bugün Nevruz Bayramı dolaysıyla kurum yetkilileri ve çalışanlarıyla yaptığı görüşmede, uluslararası arenada birçok önemli geçitleri geçmeleri gerektiğini ifade ederek, bunun ancak ulusal birlik ve beraberlik ile mümkün olacağını vurguladı.

Salihi sözlerinin devamında nükleer anlaşmayı bozmaya çalışanları uyararak, ülkenin üst düzey yetkililerinin irade etmeleri halinde anlaşmayı bozanlara ağır tokat indirileceğini ifade etti.

İran’ın kendi çıkar ve ulusal egemenliğini koruma peşinde olduğuna dikkat çeken Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesi ve diğer büyük güçlerin bu anlaşmadan Amerika’ya taviz vermeleri halinde, muhakkak farklı şekilde hareket edeceklerini ifade etti.

Bölgenin kritik durumuna da dikkat çeken Salihi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin ABD’ye yaptığı son ziyareti sırasında zenginleştirme hakkına sahip olmalarına ve imtiyaz koparmaya çalıştığını, ancak şimdiye kadar Siyonist lobinin ciddi muhalefetine takındıklarını belirtti.

Salihi ayrıca İran’ın süper güçlere ihtiyaç duymadan kendi gençlerinin eliyle zenginleştirme teknolojisine sahip olduğunu ve böylece bu önemli hususu uluslararası camia tarafından teyit ettirdiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.