Ali Ekber Velayeti: Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Dağılıyor

  • 06 Şubat 2018
  • 1.022 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti: Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Dağılıyor

Hazreti İmam Ali Hamanei’nin Uluslararası Danışmanı Ali Ekber Velayeti; İran İslam Cumhuriyeti, Suriye, Irak,Lübnan ve Yemen, bölgedeki gerçek müttefikler olurken Fars Körfezi İşbirliği Konseyi’nin dağılmak üzere olduğunu kaydetti.

İRİB Haber Ajansı’na konuşan Velayeti, İslam İnkılabı’nın ihracının İran’ın bölgesel zaferlerinin sırrı olduğunu belirterek, İran’ın bağımsızlığı sayesinde bugün bölgenin birinci gücü haline geldiğini, sadece kendisi için değil bölge kaderi için etkin kararlar aldığını vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi Danışmanı, kuşkusuz, İran’ın bölgesel dengenin korunması ve bölgede güvenliğin sağlanmasındaki etkisinin süper güçlerden daha fazla olduğunu ve Irak ve Suriye’nin bölünmemesi için ABD’nin projeleri karşısında durduğunu belirtti.

Velayeti, sınırlarında güvenlik olmadan İran’ın da güvenli bir ülke olmayacağını ifade ederek, “Irak parçalansaydı, Siyonist rejim güçleri İran’ın sınırlarında ve Irak Kürt bölgesine konuşlanmış olurdu. Böylece İran sınırlarında şom bir olay gerçekleşmiş oldurdu.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.