Ali Ekber Velayeti, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı İle Görüştü…

  • 10 Ocak 2015
  • 809 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı İle Görüştü…

İran İslami Nizam Maslahatı Teşhis Konseyi Araştırma Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı İoannis Kasoulides bir araya geldi.

Görüşme sonrasında gazetecilerin karşısına geçen Velayeti, teröristlere destek veren bazı bölgesel ve Batılı ülkelerin bu desteğine son vermesi gerektiğini kaydetti.

Görüşmede, ikili ve bölgesel konuların ele alındığını ifade eden Velayeti, olumlu ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Güney Kıbrıs ve İran’ın Irak, Filistin ve Lübnan’la ilgili birçok konuda benzer görüşleri olduğunu belirten İranlı yetkili, Kıbrıs Dışişleri Bakanı’na, Gazze’ye desteğinden dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

İran ve Güney Kıbrıs’ın bölgede Siyonistlere destek siyasetine son verilmesi noktasında ortak görüşleri olduğunu hatırlatan Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Araştırma Merkez Başkanı Velayeti, terörizm olayına işaretle, bugün terörizmin bölgeyle sınırlı kalmadığını, Fransa dahil diğer bölgelere sıçradığını ifade etti.

Fransa’da yaşananlardan ötürü üzgün olduklarını söyleyen Velayeti, bu terör eylemini kınadıklarını belirtti, bunun teröristlere doğrudan veya dolaylı olarak destek veren bazı bölgesel ve Batılı ülkeler için bir uyarı olduğunun altını çizdi.

Terörizmin büyüdüğünde, dünyanın dört bir yanına sıçradığını, hatta destekçilerini bile vurduğunu hatırlatan Velayeti, İran İslam Cumhuriyeti’nin dünyanın neresinde olursa olsun terörizmi kınadığını ifade etti, uluslararası toplumdan teröristleri engellemelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.