Ali Ekber Velayeti İle Suriye Enformasyon Bakanı Tahran’da Görüştü

  • 19 Ağustos 2015
  • 808 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti İle Suriye Enformasyon Bakanı Tahran’da Görüştü

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı ile Suriye Enformasyon Bakanı Tahran’da bir araya geldi.

Görüşmede Ali Ekber Velayeti, dünya kamuoyu ve BM Güvenlik Konseyi’deki etkili olanların, Suriye krizinin askeri değil siyasi yollardan çözümlenebileceğinden emin olduğunu kaydetti.

İmam Ali Hamaney’in Uluslar arası Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Tahran’da Suriye Enformasyon Bakanı Ümran Zuabi ile yaptığı görüşmede, BM Güvenlik Konseyi’nin geçen günkü bildirisine işaretle, Suriye halkı ve hükümetinin rızası olmadan dışarıdan gelen herhangi bir çözümün kabul edilemez olduğunu kaydetti.

BM Güvenlik Konseyi, Pazartesi günü, Suriye’de yeniden barışın tesisi amacıyla önemli ve ana konular hakkında yoğun biçimde hazırlık görüşmelerinin yapılmasını istedi.

Velayeti ayrıca, İmam Ali Hamaney’in yaptığı son konuşmasına işaretle, İmam Ali Hamaney’in dün beyan ettiği çok değerli ve stratejik sözlerin, İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye ve bölge ülkelerine yönelik dış politikasında son söz sayıldığını kaydetti.

İmam Ali Hamaney’in Uluslar arası Danışmanı, Suriye halkı ve hükümetinin kısıtlı imkanlarıyla, bu ülke milletine dayatılmış küçük bir dünya savaşı tabir edilebilecek bunca saldırıların karşısında direnebileceğine şayet ilk başta kimsenin inanmadığını söyledi.

Velayeti sözlerinin devamından içeriden ve dışarından ve de bölgenin içinden ve dışından Suriye’ye ilk saldıranların hedeflerinin sadece Suriye değil, direniş cephesi olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.