Ali Ekber Velayeti, İmam Hamanei’nin Mesajını İletmek İçin Rusya’ya Gitti

  • 11 Temmuz 2018
  • 1.405 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti, İmam Hamanei’nin Mesajını İletmek İçin Rusya’ya Gitti

Hazreti İmam Ali Hamanei’nin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran dışişleri bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet başkanlığında bugün Moskova’ya gitti.

İslami İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Ali Ekber Velayeti’nin Rusya ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Velayeti’nin üst düzey bir heyet başkanlığında Moskova ve ardından da Pekin’e gideceğini belirten Kasımi, “Sayın Velayeti, Rusya ziyaretinde İslam İnkılabı Rehberi ve Cumhurbaşkanı’nın mesajlarını Rusya cumhurbaşkanı Putin’e sunacak. Bu ziyaret çok önemli. Çünkü Rusya BM Güvenlik Konseyi üyesi olarak nükleer anlaşma müzakereleri sürecinde diğer ülkelerle beraber çok çaba sarfetmiştir” dedi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkmasından sonra İran’ın tutumunu diğer ülkelere bildirmeye de temasla, ”Trump’ın yanlış stratejisi ve nükleer anlaşmadan çıkmasından sonra İran çeşitli ülkelerin üst düzey yetkililerine temsilciler göndererek, Amerika’nın uluslararası kanunları ve anlaşmayı çiğneyen bu tutumu karşısında onlara İran’ın görüşlerini ve tutumunu anlatmışlardır’ dedi.

Kasımi, İran ve Rusya ilişkilerine de işaretle, iki ülkenin çok sayıda ortaklıkları olan ve de bölgesel ve uluslararası arenada ortak çıkarları olan komşu olduğunu belirtirken Velayeti’nin Patin’le görüşmesinin ve İran’ın üst düzey yetkililerinden mesaj götürmesinin bu ziyareti daha da önemli hale getireceğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Ali Ekber Velayetinin Rusya’dan sonra Çin’e gideceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.