Ali Ekber Velayeti: Suriye Başı Dik ve Daha Güçlü Bir Şekilde Savaştan Çıktı

  • 12 Nisan 2018
  • 1.098 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti: Suriye Başı Dik ve Daha Güçlü Bir Şekilde Savaştan Çıktı

İran İslam devrimi liderinin uluslararası ilişkiler baş danışmanı Ali Ekber Velayeti Şam’da bulunduğu bir dizi temasların ardından Vakıflar Bakanı Muhammed Abdüssettar el Seyit ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Velayeti; Suriye’nin yedi yıldır terörün edat olarak kullanıldığı muhtelif yönlü evrensel savaştan başı dik ve eskisinden daha güçlü bir şekilde çıktığını belirtti.

Velayeti Suriye hükümetinin güçlü ve sağlam bir şekilde peş peşe zaferler kaydettiğine dikkat çekerken, İdlib dahil tüm Suriye topraklarının kurtarılması ve işgalci ABD güçlerinin kovulmasına dek bu zaferlerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Velayeti Amerikalılar, Siyonistler ve bölgedeki gerici rejimlerin Suriye ve halkına karşı dayattıkları terör saldırısının temel amaçlarından birinin bölgede direniş ekseninin temel halkası olan Suriye’yi yıkıp yok etmek olduğunu söyledi.

Suriye’de bulunduğu temasların iki ülke arasındaki ilişkiler ve ortak önem taşıyan uluslar arası meseleleri ele aldığını ifade eden Velayeti; Suriye ve İran arasındaki ilişkilerin metaneti ve tarihi köklerine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.