Ali Ekber Velayeti, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad İle Şam’da Görüştü

  • 19 Mayıs 2015
  • 775 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad İle Şam’da Görüştü

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti, bazı bölge ülkelerinin bölgeyi parçalayarak buraya hakim olma hayallerinin gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre bir konferans için Lübnan’a giden Dr. Ali Ekber Velayeti, bugün karayolu ile Şam’a geçerek Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’la görüştü.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in dış politika danışmanlığını yapan eski dışişleri bakanlarından Ali Ekber Velayeti, ile Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın görüşmesinde terörizm, aşırılık ve teröre destek veren bazı bölge ülkelerinin tutumlarının değerlendirildiği bildirildi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Velayeti’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek bu ziyaretle somut bir siyasi mesaj verildiğini vurguladı.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in Suriye’de ve bölgede yaşanan gelişmelere hakim olduğunu belirten Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, İran’ın Suriye halkının direnişine ve Suriye hükümetine yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bölgede direniş ekseni oluşmuştur, hiç kimse bunu kıramayacaktır hiç şüphesiz biz kazanacağız. Şimdiye kadar Türkiye, Suudi Arabistan ve diğer bazı bölge ülkelerinin destekleriyle direnişi ortadan kaldırmayı başaramadılar. İnşallah bundan sonra da yeni zaferler kazanacağız. İran’ın desteği olmadan bunlar olmazdı. Terörizme, bazı bölge ülkelerine, bölücü ve aşırı düşüncelere karşı zafer, İran ve Suriye’nin zaferidir” dedi.

Ali Ekber Velayeti de, görüşmeden duyduğu memnuniyeti belirterek başta Kalamun olmak üzere teröre karşı kazanılan zaferlerden dolayı Suriye Cumhurbaşkanını tebrik etti ve şunları söyledi:

“Suriye halkının ve hükümetinin, zatıalinizin ve direniş cephesinin kararlılığı sayesinde Suriye’nin krizin başlarındaki dönemlerden daha iyi bir durumda olduğundan kuşkumuz yok. Tüm kriz boyunca Direniş Ekseni belirleyici bir rol oynadı. Suriye’nin 3-4 hafta dayanamayacağının düşünülmesine rağmen Suriye bugün 4 yıldan fazla bir süredir direniyor ve her geçen gün gücünü daha da arttırıyor.”

Dr. Velayeti, bazı bölge ülkelerinin silahlı gruplara silah ve eğitim vermesine değinerek “Bu tür adımlar hiç kuşkusuz onların kendi başlarına bela olacak. Onların tüm bölgeye hakim olma ve ayrılıklar yaratarak bazı ülkeleri bölme şeklindeki kuruntu ve hayalleri asla gerçekleşmeyecek. İran İslam Cumhuriyeti, her zaman olduğu gibi Suriye halkının ve hükümetinin direnişinin yanında yer alacak” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.