Alı Habib: Siyonist İsrail’in, cinayetleri konusunda dokunulmazlığı olmamalı

  • 14 Haziran 2018
  • 1.460 kez görüntülendi.
Alı Habib: Siyonist İsrail’in, cinayetleri konusunda dokunulmazlığı olmamalı

İran’ın BM daimi temsilci yardımcısı İshak Alı Habib, uluslararası toplumun Filistin halkının yanında durması gerektiğini bildirirken, ”Kudüs’ün işgalcisi rejimin cinayetleri için dokunulmazlığı olmamalı” dedi.

Alı Habib, dün BM genel kurulunda Filistin’le ilgili olarak düzenlenen olağanüstü oturumda yaptığı konuşmada, dünyanın, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin Filistin’e karşı terör rejimi İsrail’in girişimiyle ilgili hazırladığı tasarıya olumlu oy verdiğini belirterek, ‘ama uluslararası toplum Filistin halkının yanında durmalı ve siyonist İsrail’in Filistinlileri katletmelerini kınamalılar’ dedi.

İranlı yetkili, terör rejimi İsrail’in 10 yılı aşkın bir süredir muhasara altında tuttuğu ve dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürdüğü Gazze Şeridi’ne yönelik muhasarasının da son bulması gerektiğini söyledi.

İshak Alı Habib, Filistinlilerin Kudüs başkentli bağımsız Filistin Devleti’ne sahip olmaları gerektiğini söyledi.

İranlı yetkili, Amerika’nın BM’lerde ırkçı İsrail aleyhindeki bütün kararları veto etmesinin de gerçekte ABD’nin siyonist İsrail’in çıkarları çerçevesinde uluslararası bütün kanunları ve insan haklarına bağlı kalmadığını gösterdiğini söyledi.

Amerika ve ırkçı İsrail’in engelleme çabalarına rağmen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda, Filistin halkı için koruma talep eden karar tasarısı kabul edildi. BM Genel Kurulunda düzenlenen oturumda, ABD tarafından BM Güvenlik Konseyi’nde veto edilen, Filistin halkı için koruma isteyen tasarı tekrar görüşüldü ve oylamaya sunuldu.

Karar tasarısı 120 oyla BM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Karara 8 ülke karşı çıktı, 45 ülke ise çekimser kaldı. Karara karşı çıkan ülkeler arasında, ABD, ırkçı İsrail, Avustralya, Marshall Adaları, Nauru, Togo, Solomon Adaları, Mikronezya Federe Devletleri yer aldı.

Gazze’deki insani krizin ciddi boyutlara ulaştığı ve soruna uluslararası hukuk çerçevesinde sürdürülebilir bir çözüm sağlanması gerekliliğinin altı çizilen kararda, işgalci güç İsrail’e savaş zamanında sivillerin korunmasına ilişkin 12 Ağustos 1949 tarihli Cenevre Sözleşmesi’ndeki hukuki görev ve sorumlulukları hatırlatıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.