Ali Laricani: Amerikalılar, uluslararası arenada güvensizlik saçıyor

  • 08 Mayıs 2018
  • 1.396 kez görüntülendi.
Ali Laricani: Amerikalılar, uluslararası arenada güvensizlik saçıyor

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın İran’ın nükleer programı ile ilgili raporlarına rağmen Amerikalılar’ın kendi yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve uluslararası arenada güvensizliğe neden olduklarını ifade etti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bugün İran-Brezilya parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Avandro Rumen ve beraberindeki heyeti kabul ettiği görüşmede, İran’ın her daim Amerikalılar’ın doğru konuşup, konuşmadıklarına kuşkuyla baktığını ifade etti.

Nükleer anlaşmanın iki ülke arasında imzalanmış bir anlaşma değil, uluslararası anlaşma olduğuna dikkat çeken Laricani, BM ve Güvenlik Konseyi’nin bu anlaşmayı onayladıklarını, ancak Amerikalılar’ın ilk günden itibaren anlaşmayı doğru dürüst yerine getirmediklerini kaydetti.

İslami Şura Meclisi Başkanı sözlerinin devamında, İran ile Brezilya’nın münasebetlerinin muhtelif ebatta geliştiğini belirterek, ikili ekonomik münasebetlerin gelişmesi için mevcut imkanların aktifleştirilmesine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.