Ali Laricani, “Gazze, Direniş Sembolü” Konulu Konferansta Konuştu…

  • 18 Ocak 2015
  • 817 kez görüntülendi.
Ali Laricani,  “Gazze, Direniş Sembolü”  Konulu Konferansta Konuştu…

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Batı’da yanlış ve çarpık düşüncelerin onların bölgenin şartlarından bilgisiz ve habersiz olmasından kaynaklandığını ifade ederek, Batı’nın, İran’ı barışçıl nükleer faaliyetlerden alıkoyamadığını belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani Tahran’da 5.si düzenlenen “Gazze, Direniş Sembolü” uluslar arası konulu konferansta yaptığı konuşmada, Batı’nın Peygamber Efendimize hakaretinin Müslümanları, misliyle karşılık vermek için seferber edeceğini ifade etti.

Yüce İslam Peygamberi’ne –saa- yönelik hakaretin, bütün Müslümanlara baskıyı arttırmak amacıyla Batı tarafından koordine edilen bir girişim olduğunu söyleyen Laricani, Charlie Hebdo Dergisinin Peygamber Efendimize yönelik hakaretini kınadı.

İslami Şura Meclisi Başkanı, Gazze konusu ve Filistin halkına yapılan zulümlere de temasla, bu olayların bir taraftan üzücü, diğer yandan da, gurur verici olduğunu zira, baskılara rağmen Filistin halkının teslim olmadığını, tam tersine direnişlerinin arttığını belirtti.

Laricani, bölge gelişmelerine temasla, Batı’nın yanlış tutumu yüzünden bölgede terörist grupların arttığını hatırlatarak, Batı’ya hitaben, ” siz kalkıp, başka bir ülkeyi işgal edince veya o ülkenin milletini tehdit edince, o milletin önünde mücadeleden başka bir seçenek bırakmıyorsunuz. Bir ümmetin Peygamberine hakaret edince, onlar da cesaret sahibiyse, karşılık vermek zorunda kalır”, ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.