Alı Sani: Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Üyeleri, İran ile ilişkileri düzeltmeye çalışıyor

  • 17 Ağustos 2017
  • 1.223 kez görüntülendi.
Alı Sani: Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Üyeleri, İran ile ilişkileri düzeltmeye çalışıyor

Katar dışişleri bakanı, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Üyelerinin, İran ile ilişkileri düzeltmeye çalıştıklarını bildirdi.

Katar Resmi HaberAjansı KUNA’nın verdiği habere göre dün Katar’ın başkenti Doha’da açıklamada bulunan Katar dışişleri bakanı Muhammed Bin Abdurrahman Alı Sani, Katar’ın bazı Arap yönetimleri tarafından İran ile ilişkilerde bulunmakla suçlandığı bir ortamda Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Üyeleri içerisinde Katar’ın İranla ilişki seviyesinin beşinci sırada olduğunu ve öteki ülkelerin İran ile ilişkilerinin daha güçlü olduğunu söyledi.

Katar dışişleri bakanı, İran’la ilişki hususunda BAE’nin Fars Körfezi İşbirliği üyeleri içerisinde ilk sırada yer aldığını bildirdi.

Öte yandan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani’yi kabul ettiği bildirildi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA’nın haberine göre, Beyan Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede, Katarlı Bakan, Kuveyt Emiri Sabah’a, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin yazılı mesajını iletti.

Söz konusu mesajın “iki ülke ve halkları arasındaki kardeşlik ilişkileriyle uluslararası ve bölgesel alandaki son gelişmelere” ilişkin olduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.