Ali Şemhani: Amerika ve Müttefikleri İran’da Kargaşa Çıkarmaya Çalışıyor

  • 02 Ocak 2018
  • 1.064 kez görüntülendi.
Ali Şemhani: Amerika ve Müttefikleri İran’da Kargaşa Çıkarmaya Çalışıyor

 Ali Şemhani, Lübnan el-Meyadin TV kanalına verdiği demeçte; “İran’da son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili olarak yayınlanan mesajların ve yapılan açıklamaların bu olayların Amerika başta olmak üzere İngiltere ve Arabistan gibi müttefiklerince yönlendirildiğinin görüldüğünü’ söyledi.

Parstodayın verdiği haberde, Şemhani: “Amerika, Siyonist İsrail, Suudi rejimi, İngiliz yetkililer ve yine onlara bağlı medya kuruluşları son günlerde İran’da yaşanan olayları İslam cumhuriyeti ve inkılap aleyhinde yönlendirmeye çalıştılar.

Amerika ve müttefiklerinin İran’da kaos ve kargaşa çıkarmak için yaptığı girişimlerden biri, çok açık bir şekilde kargaşa çıkarmak isteyen isyancılara desteğini ilan etmek oldu.” açıklamasında bulundu.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konsey Sekreteri, İran’da son günlerde yaşanan örgütlü ve dışarıdan yönlendirilen isyancıların girişimlerinin gerçekte perde arkasında, İran’ın ilerlemesini önlemek olduğunu belirterek, İran İslam inkılabı düşmanlarının İran’ı içinde parçalamak istediklerini ama hiç bir zaman onların böyle arzularına ulaşamayacaklarını zira İran halkının ve İslam nizamının asla buna izin vermeyeceğini söyledi.

Şemhani, İran’da yaşanan gösterilerde Amerika ile Arabistan gibi müttefiklerinin müdahaleleri konusunda İran halkının son derece hassas ve tepkili olduğunu söyledi.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konsey Sekreteri; Arabistan’ın İran aleyhinde siyasi planlar ve senaryolar için çok fazla para harcadığını belirtirken, Suudi rejiminin bu müdahalelerine karşı İran İslam cumhuriyetinin sert tepki göstereceğini bildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.