Ali Åžemhani: Batı Asya Amerika’sız daha güvenli

  • 14 Ekim 2019
  • 1.304 kez görüntülendi.
Ali Åžemhani: Batı Asya Amerika’sız daha güvenli

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi sekreteri Ali Åžemhani Amerikan makamlarının bu ülkenin Batı Asya’daki askeri varlığının aptallık olduÄŸuna itiraflarına deÄŸinerek şöyle bir vurguda bulundu: “Batı Asya Amerika’sız daha güvenli olacaktır. “

Amerika baÅŸkanı Donald Trump geçen ÇarÅŸamba kendi ÅŸahsi Twitter hesabından bir mesaj paylaÅŸarak Amerikan askerlerinin Suriye’den çıkışını destekleyerek şöyle yazdı: “Amerika en başından da Batı Asya’da olmamalı idi. ”

Ä°RNA’nın Pazartesi günü raporuna göre Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi sekreteri şöyle bir açıklamada bulundu: “Ãœst düzey Amerikan makamlarının son iki ayda, Amerikan askeri güçlerinin Batı Asya’daki varlığının aptalca bir giriÅŸim olduÄŸuna dair açık ifadeleri Amerika’ya hakim olan önceki yapıların söylemeye cesareti olmadığı gerçeklerin göstergesidir. ”

Ali Åžemhani Amerikan projelerinin Batı Asya’da yenilgiye uÄŸradığına deÄŸinerek, Amerika’nın “Batı Asya’yı Parçalama”, ” Yüzyılın AnlaÅŸması”, “Ä°ran’da Rejim DeÄŸiÅŸikliÄŸi” ” Suudilerin Bölgedeki Jandarmalığı”, “Yemen Savaşı”, ” Afganistan Barışı” ve “Suriye Krizi” projelerinin sonuçsuz kaldığına deÄŸinerek sözlerine ÅŸunları da ekledi: “Amerika’yı yöneten kesim de bu ülkenin süper güç olmak için gereken araçlara sahip olmadığını, zirveye tekrar dönmelerinin imkansız ve zor olduÄŸunu anlamışlardır. ”

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi genel sekreteri şöyle bir hatırlatmada da bulundu: “Amerika yöneticilerinin acı ancak ibret verici gerçeklere itiraf etmesi Batı Asya’daki birçok ülkenin hatta yıllarca Amerika’nın bölgedeki varlığı için zemin hazırlayan ve onlara ev sahipliÄŸi yapan ülkelerin bile Batı Asya’nın Amerika’sız daha güvenli olacağına itiraf etmelerine yol açmıştır. “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.