Ali Şemhani: Batılı, Siyonist ve Arap komploları etkisiz hale gelecek

  • 27 Mart 2018
  • 985 kez görüntülendi.
Ali Şemhani: Batılı, Siyonist ve Arap komploları etkisiz hale gelecek

İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, ‘Bölgeyi istikrarsızlaştırmak isteyen, Batılı, Siyonist ve Arap komploları karşısında İran’ın akıllıca tedbirleri ve girişimlerinin bu sene daha hızlı ve geniş bir şekilde devam edeceğini’ bildirdi.

İRNA’nın haberine göre Milli Güvenlik Konseyi çalışanları ile bayramlaşan Şemhani, geçen yılın önemli olaylarının güvenli bir şekilde seçimlerin yapılması, kabul edilebilir ekonomik gelişme hızı, enflasyonun azaltılması, istihdam, IŞİD’in yok edilmesi ve halkın çeşitli olaylarda meydanlarda olmasına temasla, yeni yılda da daha fazla çalışmaya vurgu yaptı.

Düşman’ın yumuşak savaşına, sınırların istikrarsızlaştırma komplolarına ve içeride istikrarsızlık yaratma çabalarına karşı durulması gerektiğini ifade eden Şemhani, düşmanın ekonomik savaşa ve psikolojik savaşa yoğunlaştığını söyledi.

Amerika yönetimlerinin İran’ı zayıflatma politikalarının bilinen bir strateji olduğunu ifade eden Şemhani, yeni ABD başkanının kişilik sorunlarından dolayı kendisinin İran aleyhindeki kararlarını görünür kıldığını söyledi.

Şemhani, ‘’Sözde Süper güç bir ülkenin Milli Güvenlik Yetkilisinin, 17 bin İran vatandaşının ölümüne sebep olan terörist bir grubun maaş alanı olması utanç kaynağıdır’’ dedi.

Amerika’nın milyonlarca dolar İran’ı çeşitli alanlarda durdurmak için harcadığını ifade eden Şemhani buna rağmen bunu başarmadığını ve İran’ın iktidarı ve manevi nüfuzunun arttığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.